Microsoft Account verwijderen

Wil je niet langer gebruik maken van jouw Microsoft account? Dan kun je het microsoft account verwijderen. Wij vertellen je graag hoe je dit doet. Door de verschillende stappen op deze pagina te volgen, heb je jouw Microsoft account in een mum van tijd verwijderd.
Jouw Microsoft account verwijderen: de gevolgen

Voor je jouw Microsoft account verwijdert, is het goed om te weten wat de gevolgen zijn van deze actie. Verwijder je jouw Microsoft account, dan verdwijnt namelijk ook jouw Outlook-postvak, je Skype-id en alle bestanden die je hebt opgeslagen in OneDrive van Microsoft. Ook ben je al je contacten in Outlook en/of Skype kwijt. Wil je jouw Microsoft account toch verwijderen? Dan lees je in onderstaande alinea hoe je dit doet.Microsoft account verwijderen: stappenplan

Om jouw Microsoft account te verwijderen, volg je de volgende stappen.

    • Stap 1: ga naar de website van Microsoft. Hier vind je een link, waar je op moet klikken voor Microsoft account verwijderen. Klik op deze link.
    • Stap 2: je wordt standaard aangemeld op jouw Microsoft account. Is dit niet het account dat je wil verwijderen? Dan klik je op ‘Aanmelden met een ander Microsoft-account’. Is dit wel het account dat je wil verwijderen, dan klik je op ‘Volgende’.
  • Stap 3: er wordt een lijst geopend op een nieuwe pagina. Deze lijst lees je door. Selecteer de verschillende selectievakjes om aan te geven dat je ieder punt in de lijst hebt gelezen.
  • Stap 4: er wordt een nieuwe lijst geopend met redenen om jouw account te sluiten. In deze lijst geef je aan waarom je jouw account wil verwijderen. Dit doe je door de juiste reden te selecteren.
  • Stap 5: selecteer ‘Account markeren voor sluiting’ en bevestig jouw keuze. Nu wordt jouw Microsoft account verwijderd.

Let op: je kunt niet inloggen voor 60 dagen. Doe je dit wel dan zal de markering van het account afgehaald worden wat betekent dat je de stappen opnieuw moet doorlopen.

Microsoft account verwijderen: hoe lang duurt dat?

Het duurt slechts enkele minuten om je Microsoft account te verwijderen, maar deze actie wordt niet direct doorgevoerd. Microsoft wacht precies 60 dagen om jouw account te verwijderen, zodat je eventueel nog terug kunt komen op deze beslissing. Wil je jouw Microsoft account echt verwijderen? Dan is het account binnen 60 dagen verdwenen.

microsoft account verwijderen