Outlook verwijderen van Computer

Outlook is het mailprogramma van Microsoft. Dit programma gebruik je om mails te verzenden, maar ook om mails te ontvangen. Gebruik jij Outlook van Microsoft nooit op je computer en wil je dit programma daarom verwijderen? Outlook verwijderen van computer kan alleen wanneer je het als softwareprogramma op je computer hebt staan. Hieronder leggen we uit hoe je dit kunt doen.
Outlook verwijderen van computer

Outlook.com is geen softwareprogramma, maar een online e-mail service. Omdat het geen softwareprogramma is, kun je Outlook niet verwijderen van je computer. Je kunt namelijk alleen softwareprogramma’s van je computer halen. Heb je microsoft Outlook als programma op je computer staan kun je dit wel verwijderen. Doorloop de volgende stappen:

  1. Ga naar instellingen op je computer (dit kan via de zoekbalk)
  2. Klik op ‘Apps en Onderdelen’ bij Windows 10, klik op ‘software’ bij oudere versies
  3. Zoek naar de app of software van Microsoft Outlook
  4. Klik op verwijderen
  5. Het verwijderen kan enkele minuten duren, alle bestanden worden dan verwijderd.Hierna start je de computer opnieuw om het outlook verwijderen van computer te voltooien.

Jouw Microsoft account verwijderen

Wil je Outlook niet gebruiken? Dan kun je ervoor kiezen jouw volledige Microsoft account te verwijderen. Let op: verwijder je jouw Microsoft account, dan verwijder je ook je Skype-id, je Skype contacten en zelfs de bestanden die je in OneDrive hebt opgeslagen. Is dit niet de bedoeling? Dan verwijder je alleen het Outlook account dat je niet langer wil gebruiken. Hoe je dit doet, lees je hieronder.

Wil je Outlook helemaal niet meer gebruiken, dan verwijder je jouw Microsoft account. Voor het verwijderen van je Microsoft account hebben wij een korte handleiding (link naar pagina ‘Microsoft account verwijderen’) geschreven.

Een enkel Outlook account verwijderen

Gebruik je meerdere Outlook accounts, maar wil je een van deze accounts verwijderen? Dan is dit zeker mogelijk. Verwijder je een enkel Outlook account, dan kun je de maildienst wel blijven gebruiken. Je gebruikt simpelweg niet meer het account dat je verwijderd hebt.

Doorloop de volgende stappen op een enkel outlook account te verwijderen:

  1. Open de e-mail service
  2. Ga je naar de accountinstellingen.
  3. Klik op ‘Account verwijderen’
  4. Selecteer het account dat je wilt verwijderen (indien je er meerdere hebt)
  5. Pas als je jouw actie bevestigt, wordt het account inderdaad verwijderd.

Vragen over het verwijderen van je outlook account van je computer? Reageer hieronder even, we helpen je graag.

outlook verwijderen van computer